Osamdeset kompleta zimskih uniformi za specijalnu jedinicu policije trebalo bi da košta 73.710 KM. Tolika je procjenjena vrijednost ovog dijela nabavke koju je raspisala Federalna uprava policije, a jedan komplet uniforme koji uključuje jaknu, hlače i podjaknu koštaće oko 920 maraka. Uz uniforme za specijalnu policiju istim tenderom FUP nabavlja i 85 beretki boje kože čija bi pojedinačne cijene trebala iznositi 96 maraka i deset svečanih uniformi koje bi trebale koštati 4.680 maraka.

Zainteresovani ponuđači moraju imati pozitivno poslovanje u poslednje dvije godine a svoje ponude na adresu FUP-a mogu da dostave do 5. novembra ove godine, uz obavezu da prilože po jedan uzorak svakog ponuđenog artikla, sa izjavom da uzorak u potpunosti odgovara zahtjevima iz tehničke specifikac

ije.

Vjetrovka mora biti  izrađena od troslojnog materijala (laminata) koji diše a ne propušta vjetar i vodu.Mora imtia pod prednjom trakom-poklopcem, uz klizni patent-zatvarač, maleni “Napoleon“ džep i još jedan manji džep na lijevom rukavu. Svi džepovi se zatvaraju kliznim patent-zatvaračem. Elastična uzica u pojasu

i sa strane po dužini omogućava prilagođavanje jakne, pružajući zaštitu od vjetra i snijega. To su samo neke od tehničkih karakteristika vjetrovke dok hlače moraju imati šlic koji se zatvara patentnim zatvaračem, a u pojasu sa dva net-zatvarača.

Rok za isporuku uniformi za specijalnu policiju je 120 dana, beretki 30 dana a svečanih uniformi 10 dana. Ponuđači koji se prijave za tu nabavku uniformi za specijalnu policiju moraće dostaviti i bankovnu garanciju u iznosu 10% vrijednosti potpisanog ugovora.

* Praćenje pojedinačnih postupaka javnih nabavki rezultat je projekta “Da javne nabavke budu javne