Naplatne kućice na autoputu Banjaluka – Gradiška u Novoj Topoli, Aleksandrovcu i Čatrnji, koštaće dodatnih 3.000.000 KM bez PDV-a. Toliko vrijedi „oprema za opremanje naplatnih stanica“, a nove kućice koštaće građane, kada se doda porez na dodatnu vrijednost preko 11 miliona konvertibilnih maraka.

Prvobitno su Autoputevi za izgradnju naplatnih kućica planirali tri miliona maraka, ali su sve pristigle ponude značajno premašile tu vrijednost, zbog čega je tender poništen i raspisan novi. Sljedeći put procijenjena vrijednost iznosila je 7.650.984 KM bez PDV-a, a komisija je preporučila da se prihvati ponuda „Integra Inženjering“ ukupne vrijednosti 6.635.936,73 KM bez PDV-a.

Usluge stručnog nadzora na izgradnji i opremanju objekata za naplatu putarine na navedenim kućicama vrši Institut za građevinarstvo, koji je za ovaj posao dobio 18.900 KM bez PDV-a.

Svi ponuđači koji žele dostaviti ponudu za Nabavku i ugradnju opreme za opremanje objekata za naplatu putarine na autoputu E-661, Gradiška- Banja Luka tj. naplatnih stanica u mjestima Nova Topola, Aleksandrovac i Čatrnja mogu da se prijave do 31. oktobra, a ukupan promet ponuđača ostvaren iz osnovne djelatnosti ili u segmentu poslovanja koji je predmet nabavke mora biti  najmanje 3.000.000 KM u poslednje tri godine. Takođe, ponuđena oprema mora softverski odgovarati, odnosno biti kompatibilna sa opremom koja je već izgrađena za naplatu putarine ugrađenom na dionicama autoputa Gradiška – Banja Luka i Banja Luka – Doboj.

Traži se i uspješno iskustvo u realizaciji najmanje tri ugovora iste ili slične prirode, a ponuđač mora imati minimalno dva zaposlena VSS elektrotehničkog, saobraćajnog, informatičkog, mašinskog smjera koji posjeduju dokaz da su implementirali ili održavali najmanje jedan sistem naplate putarine. Takođe neophopdno je imati i minimalno tri zaposlena za održavanje elektronskih signalno-sigurnosnih uređaja.

Dobavljač se obavezuje da će osigurati pristup i omogućiti nabavku rezervnih i habajućih dijelova, potrošnog materijala i drugih usluga održavanja i u vremenskom periodu od osam godina nakon isteka garantnog perioda.

* Praćenje pojedinačnih postupaka javnih nabavki rezultat je projekta “Da javne nabavke budu javne

 

3 Replies to “Još 3 miliona za naplatne kućice

  1. Cecha talentu jest niemoznosc pisania na zamowienie… Poza tym to Zgadzam sie z Toba w 100 i popieram w/w poglady w soposb preSubiektywny 🙂 E. Zegadlowicz.

Comments are closed.