Javno preduzeće Putevi Republike Srpske raspisalo je dva tendera za izgradnju kružnih raskrsnica u Laktašima i Modriči vrijedna ukupno 1.927.099,00 KM bez PDV-a. Procjenjuju da će kružni tok u Laktašima koštati 1.533.889,27 KM bez PDV-a, a svi  ponuđači koji žele da se prijave na tender moraju posjedovati betonsku bazu udaljenu maksimalno 70 km od gradilišta u centru Laktaša. Njen kapacitet mora biti minimalno 5 kubnih metara na čas, a dalje od 70 kilometara ne smije biti udaljena ni asfaltna baza, ako se prevoz asfalta obavlja bez termokesona.

Zainteresovani ponuđači moraju imati uspješno iskustvo u izgradnji rekonstukciji ili sanaciji magistralnih i regionalnih puteva, a njihov ukupan promet na ovim poslovima ne smije biti manji od 3 milion maraka u poslednje tri godine. Od mehanizacije moraju posjedovati minimalno 5 kamiona kipera nosivosti preko 15 tona, dok se manji kamioni ne računaju. Traže se još i dva buldožera, tri rovokopača, dva putarska poluteretna vozila, kao i autopumpa za beton čiji je dohvat minimalno 15M1.

Gotovo isti uslovi kada je u pitanju potrebna mehanizacija postavljeni su i za ponuđače koji žele graditi kružnu raskrsnicu u Modriči čija je vrijednost 393.210,17KM. Betonska baza ponuđača smije biti udaljena maksimalno 70 kilometara od gradilišta, a on mora imati uspješno iskustva na istim poslovima i 780 hiljada maraka prometa u zadnje tri godine. Rok izvođenja radova u oba slučaja je 90 radnih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

* Praćenje pojedinačnih postupaka javnih nabavki rezultat je projekta “Da javne nabavke budu javne