Drama oko otvaranja Hidroelektrane Bočac koštaće 57.000,00 KM

Organizacija svečanog otvaranja HE Bočac II koštaće 57.000,00 KM. Tolika je procijenjena vrijednost nabavke za  koju su tender raspisale Hidroelektrane na Vrbasu, a zainteresovani ponuđači mogu da se prijave do 6. avgusta ove godine. Na spisku zaposlenih obavezno moraju da imaju jednog režisera, jednog dramaturga, dva dizajnera i jednog montažera. Uloga dramaturga nije najjasnija, a on je po definiciji čovjek koji je u pozorištu desna ruka režisera sa zadatkom da radi adaptacije dramskih tekstova. Zadatak osoblja firme koja dobije ovaj posao biće pisanje scenarija i koordinacija protokola svečanog otvaranja.

Ugovor uključuje i angažman dodatnog osoblja – voditelja sa minimalnim iskustvom u moderiranju od 3 godine, 4 hostese (uz najam garderobe – sako, košulja, hlače), jednog fotografa i ton majstora sa iskustvom i dva tonska asistenta. Ponuđač će morati da obezbjedi i svečane rekvizite za presijecanje vrpce (crveni tepih minimalne kvadrature 8 m2, stubići, satenske vrpce, makaze, jastučić), binu minimalnih dimenzija 4×1 i ozvučenje za distribuciju zvuka za 100 osoba.

Pored toga cijela drama u vezi sa otvaranjem HE Bočac II uključuje i svečanost kod HE Bočac i  gdje je takođe predviđeno postavljanje bine minimalnih dimenzija 8×4 m, a ponuđač mora da iznajmlji led ekran, scensku rasvjetu i ozvučenje za distribuciju zvuka za minimalno 400 osoba. Cijeli posao trebalo bi da košta 57.000,00 KM.

* Praćenje pojedinačnih postupaka javnih nabavki rezultat je projekta “Da javne nabavke budu javne